Skip to main content
Gebroeders Vercammen uit Koningshooikt bij Lier is een familiebedrijf dat groenten teelt, met thuisverkoop in de eigen hoevewinkel en verkoop op meerdere markten, zoals in Bonheiden en Heist-op-den-Berg. Die markten mogen vanwege de coronacrisis nu niet meer plaatsvinden. Geen probleem, dachten ze bij Gebroeders Vercammen: als de klanten niet naar onze kraam kunnen komen, komen wij wel naar de klanten.

Overvolle bestelwagen

Een thuisleverservice in een straal van 15 kilometer rond Lier werd opgestart en nog voor ze het goed en wel wisten, leverden ze op zaterdag meer dan 100 pakketten. “Het is een beetje uit de hand gelopen”, lacht Matthias Vercammen als hij zaterdagochtend de overvolle bestelwagen bekijkt. “Maar dat is goed. Zo kunnen we onze producten toch aan de man brengen. Het assortiment is nu ook uitgebreid. Klanten kunnen in de pakketten ook zuivel bestellen en Lierse bloemen. Het zijn producten van collega’s die er in deze crisis zelf geen afzet voor kunnen vinden.”

Hoevewinkel blijft open

De hoevewinkel van Gebroeders Vercammen blijft overigens ook gewoon draaien, zij het met ruimere openingsuren en met duidelijke markeringen op de grond, zodat mensen voldoende onderlinge afstand behouden. “Het is de bedoeling dat er nooit té veel mensen tegelijk in de winkel zijn. Hamsteren is overigens niet nodig, en panikeren ook niet. Er is nog voldoende voorraad. Meer dan je bankkaart en een beetje geduld heb je vooralsnog niet nodig om hier je aankopen te doen.”

Tekst: Boerenbond.