Beleef de boerderij

Leer alles bij over onze groenten, dieren en het boerderijleven.

Kom bij ons langs voor een leuke namiddag, neem deel aan een gezellig kamp, een lekkere picknick of kies voor een uitdagende tijd in ons maïsdoolhof.

Beleefboerderij

We verwelkomen je graag in ons leven!

Op ons tuinbouwbedrijf valt er niet alleen altijd wat te doen wat werk betreft, er valt ook heel veel te beleven. Met verschillende activiteiten willen we ons bedrijf en de prachtige weidse velden openstellen voor omwonenden, van kinderen tot volwassenen. Dat doen we onder de naam vzw Tallaart. In ons aanbod vindt u boerderijkampen, rondleidingen, schoolbezoeken, een maïsdoolhof, georganiseerde picknickmogelijkheden. Tevens bieden we de mogelijkheid tot individuele begeleidingen, workshops en verscheidene stagemogelijkheden…

Boerderijkampen

Een onvergetelijk avontuur!

Verlangt jouw kind naar een onvergetelijk avontuur? Vindt je kind plezier in het verzorgen van een verscheidenheid aan dieren of snakt het naar beweging en mogelijkheden om creatief te zijn? Op onze boerderij valt elke dag van alles te beleven en wij nemen jouw kind graag mee op sleeptouw!

Ontdek de natuur

Tijdens een boerderijkamp ontdekken we hoe onze groenten groeien, wat schoffelen is, hoe we de dieren verzorgen en voederen, … Al dat harde (maar leuke) werk wisselen we af met leuke spelletjes, knutselen, het bereiden van ons eigen vieruurtje en nog veel meer…

Praktisch

We werken steeds in kleine groepen. De kampen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. We voorzien steeds vooropvang vanaf 8u30 en naopvang tot 16u30. Het kamp start om 9u00 en eindigt om 16u00.

Deelname aan onze boerderijkampen kost 35 euro per dag of 150 € per week (biosap, water, fruit, tussendoortje inbegrepen). Lunchpakket zelf mee te brengen! De kampen zijn fiscaal aftrekbaar omdat we erkend zijn als Liers opvanginitiatief. Bovendien gaan de opbrengsten van onze kampen naar onze vzw Tallaart.

Data kampen 2021 (klik hier)

Vooropvang: Vanaf 8u30
Programma: 9u00-16U00
Naopvang: tot 16U30

Kostprijs: €35/dag of €150/week (biosap, water, fruit, tussendoortje)*.
Te betalen aan VZW zorgboerderij Tallaart BE48 7360 3965 9627

*Lunchpakket zelf mee te brengen!

Rondleidingen

Ontdek het ritme van ons bedrijf

De teelt van de meest kwalitatieve groenten voltrekt zich dagelijks volgens het ritme van de seizoenen. We telen een zeer ruim gamma aan vollegrondsgroenten, telkens in reeksen, die rechtstreeks vermarkt worden via de korte ketenverkoop.  Daarnaast hebben we ook nog runderen, paarden en kleinvee. De dieren worden verzorgd in de zorgboerderij waar we samenwerken met instellingen uit de buurt.  Viermaal per week komen er mensen helpen. Om te laten zien hoe we werken, is ons tuinbouwbedrijf toegankelijk na afspraak voor een bezoek. We ontvangen graag families, verenigingen, scholen en groepen voor een rondleiding en blik achter de schermen. Dit creëert kansen waarbij de kloof tussen producent en consument kleiner wordt  en al de inspanningen die de landbouwers doen beter gekend geraken bij het brede publiek.

Informeren en inspireren

We inspireren graag anderen dat het niet alleen meer de kwantiteit is dat telt, maar dat de landbouw op kleinere schaal met kwalitatief, hoogstaande producten geproduceerd met respect voor milieu, natuur en de omgeving, zeker ook kansen heeft. Daarenboven heeft de land- en tuinbouw een zeer belangrijke maatschappelijke en sociale functie te vervullen en willen we zowel andere landbouwers als individuen inspireren…

Praktisch

Tijdens de rondleiding laten we jullie graag kennismaken met het echte boerderijleven en staan we open voor alle vragen.  Tevens is er de mogelijkheid om artisanaal gebak en koffie te verkrijgen of de rondleiding te combineren met een heerlijke picknick met lokale producten. Groepen zijn welkom vanaf 10 personen. We werken graag iets uit op ieders maat!

Schoolbezoeken

Een onvergetelijke dag

Interesse in een superleuk uitstapje met de klas? Ook dit kan op het tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen in Lier! We werkten een speciaal pakket uit voor de allerjongste peuters en kleuters (1ste en 2de kleuterklas) en voor oudere kleuters en leerlingen van de lagere school (3de kleuterklas tot 6de leerjaar). Tijdens het bezoek ontdekken samen op een interactieve manier en spelenderwijs alles over het leven op ons tuinbouwbedrijf.

Praktisch

Deze activiteit kan doorgaan bij minimum 20 deelnemende leerlingen in groepen van maximum 40 leerlingen. Alle activiteiten worden aangepast naarmate de weersomstandigheden, de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen. Sommige activiteiten kunnen enkel doorgaan bij droog weer. Er is een klein lokaal voorzien en er zijn leuke buitenplekjes om te picknicken. In elk boerderijbezoek zit een drankje inbegrepen, maar we kunnen ook een lekkere picknick voorzien. Een halve dag boerderijplezier duurt 2,5 uur. Een hele dag duurt 5 uur.

Kapoenenpakket

Voor kinderen vanaf de peuterklas t.e.m. 3de kleuterklas

  • Inleiding d.m.v. poppenkastverhaal
  • Geleide rondleiding op de boerderij
  • Knuffelmomentje met de geiten en konijnen
  • Spelletjes op de boerderij
  • Creatief moment

Periode: april / mei / juni / september
Prijs:  €5,50/kind (halve dag)
Aantal : min. 20 kinderen (of forfaitaire prijs van 110€) en max. 40.

Leerlingenpakket

Voor kinderen vanaf de 3de kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar

  • Inleiding en rondleiding op de boerderij
  • Knuffelmomentje met de geiten en konijnen
  • Spelletjes op de boerderij
  • Creatief moment
  • Workshop ‘monsterpizza’s en worstenbroodje maken’ (enkel mogelijk bij reservatie van een volledige dag)

Periode : april / mei / juni / september / oktober
Prijs : halve dag = 5,50€/kind of volledige dag = 11 €/kind
Aantal : min. 20 kinderen (forfaitaire prijs van 110€ voor halve dag) en max. 40 kinderen (forfaitaire prijs van 220€ voor volledige dag)

Maïsdoolhof

Weet jij te ontsnappen?

Sinds 2017 organiseren we in samenwerking met de Groene Kring Zuiderkempen elk jaar een maïsdoolhof. Je kan het vrijblijvend komen verkennen, maar we organiseren ook elk jaar een leuke speurtocht. Wanneer je de uitgang weet te vinden, staat er een leuke attentie voor je klaar! Voor de echte durvers organiseren we jaarlijks ook twee maïsdoolhof by night formules. Contacteer ons voor meer informatie of hou onze nieuwspagina in het oog.

Periode: eind juli tot begin september
Prijs: €5 (kinderen <3 jaar gratis)

Picknicken

Geniet van (h)eerlijke lokale producten

Sinds 2020 organiseren we picknickmomenten op de boerderij! Je kan in de prachtige omgeving van ons tuinbouwbedrijf gezellig komen picknicken. Aan een houten picknicktafel op één van onze velden met mooie vergezichten, geniet je van 100% heerlijke lokale producten. We organiseren deze picknicks in samenwerking met collega’s uit de Lierse Horeca!

Periode: april tot september
Prijs:

Meer informatie of reserveer een plaatsje
Meer informatie of reserveer een plaatsje

Met zorg gemaakt, dat smaakt!

Bij de uitwerking van ons project ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt’ krijgen we de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (Europa investeert in zijn platteland), de Provincie Antwerpen en Vlaanderen. Daar zijn we uiteraard erg dankbaar voor.