Skip to main content

Beleef de boerderij

Leer alles bij over onze groenten, dieren en het boerderijleven.

Kom bij ons langs voor een leuke namiddag, neem deel aan een gezellig kamp, een lekkere picknick of kies voor een uitdagende tijd in ons maïsdoolhof.

Beleefboerderij

We verwelkomen je graag in ons leven!

Op ons tuinbouwbedrijf valt er niet alleen altijd wat te doen wat werk betreft, er valt ook heel veel te beleven. Met verschillende activiteiten willen we ons bedrijf en de prachtige weidse velden openstellen voor omwonenden, van kinderen tot volwassenen. Dat doen we onder de naam vzw Tallaart. In ons aanbod vindt u boerderijkampen, rondleidingen, schoolbezoeken, een maïsdoolhof, georganiseerde picknickmogelijkheden. Tevens bieden we de mogelijkheid tot individuele begeleidingen, workshops en verscheidene stagemogelijkheden…

Boerderijkampen

Een onvergetelijk avontuur!

Verlangt jouw kind naar een onvergetelijk avontuur? Vindt je kind plezier in het verzorgen van een verscheidenheid aan dieren of snakt het naar beweging en mogelijkheden om creatief te zijn? Op onze boerderij valt elke dag van alles te beleven en wij nemen jouw kind graag mee op sleeptouw!

Ontdek de natuur

Tijdens een boerderijkamp ontdekken we hoe onze groenten groeien, wat schoffelen is, hoe we de dieren verzorgen en voederen, … Al dat harde (maar leuke) werk wisselen we af met leuke spelletjes, knutselen, het bereiden van ons eigen vieruurtje en nog veel meer…

Praktisch

We werken steeds in kleine groepen. De kampen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. We voorzien steeds vooropvang vanaf 8u30 en naopvang tot 16u30. Het kamp start om 9u00 en eindigt om 16u00.

Deelname aan onze boerderijkampen kost 35 euro per dag of 150 € per week (biosap, water, fruit, tussendoortje inbegrepen). Lunchpakket zelf mee te brengen! De kampen zijn fiscaal aftrekbaar omdat we erkend zijn als Liers opvanginitiatief. Bovendien gaan de opbrengsten van onze kampen naar onze vzw Tallaart.

Data kampen 2024 (klik hier)

Vooropvang: Vanaf 8u30
Programma: 9u00-16U00
Naopvang: tot 16U30

Kostprijs: €35/dag of €150/week (biosap, water, fruit, tussendoortje)*.
Te betalen aan VZW zorgboerderij Tallaart BE48 7360 3965 9627

*Lunchpakket zelf mee te brengen!

Rondleidingen

Ontdek het ritme van ons bedrijf

De teelt van de meest kwalitatieve groenten voltrekt zich dagelijks volgens het ritme van de seizoenen. We telen een zeer ruim gamma aan vollegrondsgroenten, telkens in reeksen, die rechtstreeks vermarkt worden via de korte ketenverkoop.  Daarnaast hebben we ook nog runderen, paarden en kleinvee. De dieren worden verzorgd in de zorgboerderij waar we samenwerken met instellingen uit de buurt.  Viermaal per week komen er mensen helpen. Om te laten zien hoe we werken, is ons tuinbouwbedrijf toegankelijk na afspraak voor een bezoek. We ontvangen graag families, verenigingen, scholen en groepen voor een rondleiding en blik achter de schermen. Dit creëert kansen waarbij de kloof tussen producent en consument kleiner wordt  en al de inspanningen die de landbouwers doen beter gekend geraken bij het brede publiek.

Informeren en inspireren

We inspireren graag anderen dat het niet alleen meer de kwantiteit is dat telt, maar dat de landbouw op kleinere schaal met kwalitatief, hoogstaande producten geproduceerd met respect voor milieu, natuur en de omgeving, zeker ook kansen heeft. Daarenboven heeft de land- en tuinbouw een zeer belangrijke maatschappelijke en sociale functie te vervullen en willen we zowel andere landbouwers als individuen inspireren…

Praktisch

Tijdens de rondleiding laten we jullie graag kennismaken met het echte boerderijleven en staan we open voor alle vragen.  Tevens is er de mogelijkheid om artisanaal gebak en koffie te verkrijgen of de rondleiding te combineren met een heerlijke picknick met lokale producten. Groepen zijn welkom vanaf 10 personen. We werken graag iets uit op ieders maat!

Schoolbezoeken

Een onvergetelijke dag

Interesse in een superleuk uitstapje met de klas? Ook dit kan op het tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen in Lier! We werkten een speciaal pakket uit voor de allerjongste peuters en kleuters (1ste en 2de kleuterklas) en voor oudere kleuters en leerlingen van de lagere school (3de kleuterklas tot 6de leerjaar). Tijdens het bezoek ontdekken samen op een interactieve manier en spelenderwijs alles over het leven op ons tuinbouwbedrijf.

Praktisch

Deze activiteit kan doorgaan bij minimum 20 deelnemende leerlingen in groepen van maximum 40 leerlingen. Alle activiteiten worden aangepast naarmate de weersomstandigheden, de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen. Sommige activiteiten kunnen enkel doorgaan bij droog weer. Er is een klein lokaal voorzien en er zijn leuke buitenplekjes om te picknicken. In elk boerderijbezoek zit een drankje inbegrepen, maar we kunnen ook een lekkere picknick voorzien. Een halve dag boerderijplezier duurt 2,5 uur. Een hele dag duurt 5 uur.

Kapoenenpakket

Voor kinderen vanaf de peuterklas t.e.m. 3de kleuterklas

 • Geleide rondleiding op de boerderij
 • Knuffelmomentje met de geiten en konijnen
 • Spelletjes op de boerderij
 • Creatief moment

Periode: april / mei / juni / september
Prijs:  €5,50/kind (halve dag)
Aantal : min. 20 kinderen (of forfaitaire prijs van 110€) en max. 40.

Leerlingenpakket

Voor kinderen vanaf de 3de kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar

 • Inleiding en rondleiding op de boerderij
 • Knuffelmomentje met de geiten en konijnen
 • Spelletjes op de boerderij
 • Creatief moment
 • Workshop ‘monsterpizza’s en worstenbroodje maken’ (enkel mogelijk bij reservatie van een volledige dag)

Periode : april / mei / juni / september / oktober
Prijs : halve dag = 5,50€/kind of volledige dag = 11 €/kind
Aantal : min. 20 kinderen (forfaitaire prijs van 110€ voor halve dag) en max. 40 kinderen (forfaitaire prijs van 220€ voor volledige dag)

Verjaardagsfeestjes

Het leukste feestje!

Ben jij helemaal weg van het boerderijleven en zou jij graag je verjaardag vieren midden tussen de velden? Dat kan! Feestjes kunnen het hele jaar door georganiseerd worden.

Praktisch

Een verjaardagsfeestje kan doorgaan bij minimum 10 en maximum 20 kinderen. Al onze activiteiten gaan buiten door. Er is een tent waar we lekker droog kunnen vertoeven maar het bezoek aan de diertjes is wel buiten.

Er zijn twee formules waaruit je kan kiezen.

Formule 1

 • 2 uur durend feestje
 • Boerderijspel
 • Dieren knuffelen
 • Cake versieren met vers fruit en slagroom
 • Cadeautjes openen
 • Onbeperkt water

Prijs: €14/kind

Exclusief

 • Appelsap: €1,5/beker
 • Ijsje: €2/frisco

Formule 2

 • 3 uur durend feestje
 • Boerderijspel
 • Dieren knuffelen
 • Tovenaar of boswachter komt langs
 • Cake versieren met vers fruit en slagroom
 • Cadeautjes openen
 • Onbeperkt water

Prijs: €17/kind

Exclusief

 • Appelsap: €1,5/beker
 • Ijsje: €2/frisco

Maïsdoolhof

Van 15/08 tot eind september.

Reserveren voor de maïsdoolhof is niet nodig, je kan je gewoon aanmelden in onze hoevewinkel. Groepen en scholen zijn elke dag welkom na afspraak.

Periode: 15 augustus tot eind september
Prijs: €5 (kinderen <3 jaar gratis)
Openingstijden: Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
Praktisch: niet rolstoeltoegankelijk | wel toegankelijk met buggy | honden aan leiband | meer informatie via mail of 0485 182 614.

Picknicken

Geniet van (h)eerlijke lokale producten

Kom picknicken op de velden van Gebroeders Vercammen Koningshooikt. Het heerlijke picknickpakket (min. 2 personen) bestaat door een samenwerking met enkele lokale handelaars uit gezond en lekker eten: 2 vruchtensapjes, 2 worstjes, 1 lookske (donker breekbrood), een kaasassortiment van hoevekazen met noten en vruchten, snoeptomaatjes, parelcouscous met groentjes, fruitsla en heerlijk zoets. Voor kinderen voorzien we een een pastasalade. Je kan de picknick combineren met het maïsdoolhof. Bij slecht weer kan je de picknick afhalen om thuis op te smullen.

De opbrengst van ‘Picknick op ’t veld’ gaat integraal naar Zorgboerderij Tallaart vzw. De zorgboerderij biedt een waardevolle tijdsbesteding aan mensen uit kwetsbare groepen.

Periode: alle dagen vanaf 13 augustus tot september (bij goed weer)
Prijs: €25 euro p.p., €15 voor kinderen tussen 3 en 12 jaar (< 3 jaar gratis)
Extra opties: witte wijn (€20), rose wijn (€22) of prosecco (€25)
Reserveren: via e-mail, minimum 2 dagen op voorhand. Vermeld het aantal personen en eventuele allergieën.

Meer informatie of reserveer een plaatsje
Meer informatie of reserveer een plaatsje

Met zorg gemaakt, dat smaakt!

Bij de uitwerking van ons project ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt’ krijgen we de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (Europa investeert in zijn platteland), de Provincie Antwerpen en Vlaanderen. Daar zijn we uiteraard erg dankbaar voor.