Skip to main content

Naast de opening van het maisdoolhof lanceert Gebroeders Vercammen aanstaande donderdag 15 augustus ook het project Blij op de Boerderij. Dit is een project van hun Zorgboerderij Tallaart, waar ook de opbrengst van het maisdoolhof naartoe gaat.

“Blij op de Boerderij is een speels traject voor kinderen tussen 7 en 12 jaar waarbij we hen laten kennis maken met het reilen en zeilen van de boerderij en zo aan hun veerkracht leren werken”, legt Evi Van Camp uit.

Voor het traject dat vijf weken loopt en in september start, werkt Gebroeders Vercammen samen met een professionele ervaringsdeskundige. “Met creatieve spelletjes en het maken van zinvolle materialen die zowel nuttig zijn voor de kinderen als voor de ouders thuis, proberen we de talenten van het kind te stimuleren en deze verder te laten ontwikkelen. Onze trajecten zijn gebaseerd op de positieve psychologie, zo richt deze invalshoek zich juist op wat er wèl goed gaat.”

“Wij werken nu al enige jaren samen met zorggasten, maar willen dit heel graag verder uitbreiden en optimaliseren”, vertelt Evi Van Camp. “De vraag naar een samenwerking met zorggasten op de boerderij is bijzonder groot. Ons tuinbouwbedrijf geeft zowel aan jongeren als ouderen een houvast, energie en rust door het vaste dagritme.”

Maisdoolhof

Vanaf 15 augustus opent Gebroeders Vercammen hun maisdoolhof. In de voormiddag vindt er een heuse boerenbrunch plaats, waarvoor het tuinbouwbedrijf samenwerkt met Het Looks uit Lier. Reserveren is wel verplicht. Verder is er ook kinderanimatie (grime, springkastelen, …) en iedereen komen genieten van een hapje en drankje. Na de opendeurdag blijft het maisdoolhof geopend tot in oktober.

Voor het eerst worden ook twee nocturnes georganiseerd. Voor Maisdoolhof by night zal het maisdoolhof op vrijdag 6 september en vrijdag 4 oktober open zijn tot 22 uur.

Tekst: made in Mechelen

Meer informatie over het traject 'Blij op de boerderij'
Nieuws Gebroeders Vercammen