Skip to main content

Op onze zorgboerderij ontvangen we momenteel enkele dagen per week één of meerdere personen die te kampen hebben met een bepaalde problematiek die voor hen een goede integratie in de maatschappij moeilijker maakt. Ze komen helpen bij het uitvoeren van taken op ons tuin- en landbouwbedrijf. We zien dat dit een heel positief effect heeft en dat er vraag is naar meer, met een goede begeleiding op maat.

Vzw Tallaart groeit!

We hebben de kans om onze vzw Tallaart verder te laten groeien en de zorg kwalitatief te verbeteren. Dit door met onze zorggasten een ruimer aanbod uit te werken. We plannen om van start te gaan met nieuwe activiteiten, waarbij we werken aan een continuïteitsgarantie om de zorg kwalitatief te versterken zonder dat onze gasten ervaren ‘verzorgd’ te worden. We zouden samen met hen een deel van onze zelfgeteelde groenten willen versnijden en verwerken tot slaatjes (gesneden groenten) en soepen. De afgewerkte producten zullen we vermarkten onder het logo van vzw Tallaart met de bijhorende slogan: “Met zorg gemaakt, dat smaakt”. Op elk product zullen onze klanten een QR code kunnen terugvinden waarmee ze toegang krijgen tot het verhaal achter de weg die het product aflegde, van ons landbouwbedrijf, via onze zorgboerderij, tot op hun bord.

Momenteel zijn we druk bezig met het aanpassen van onze verwerkingsruimte zodat onze gasten veilig en comfortabel kunnen werken (stoelen voor zittend werk, aangepaste keuken). We werken ook de vormgeving van de communicatie- en promotiemiddelen uit om ons werk bekend te maken. Tevens dient er een zorgverantwoordelijke aangeworven te worden die net als in een zorginstelling, de begeleiding van de zorggasten op de boerderij mee uitwerkt en effectief zinvolle dagbesteding kan aanbieden opdat deze personen op termijn zich beter en sneller kunnen integreren in de maatschappij.

Zorgboerderij

Tussen dieren en planten

Gebroeders Vercammen is niet enkel een lokaal verankerd tuinbouwbedrijf, we richtten enkele jaren geleden ook onze vzw Tallaart op. Met onze vzw bieden we een zinvolle dagbesteding aan aan jongeren en volwassenen die moeite hebben met hun integratie in de maatschappij. Het project “Met zorg gemaakt, dat smaakt” is één van onze nieuwste toevoegingen. Daarnaast bieden we ook regelmatig coachingtrajecten aan voor kinderen, hebben we een snoezelruimte en bestaat de mogelijkheid tot individuele begeleidingen en het organiseren workshops.

Lees meerContact

Een uitgebreid belevingsaanbod

Daarnaast werken we ook het belevingsaanbod verder uit. We denken bijvoorbeeld aan een recreatieve route, op maat gemaakt van de zorggasten. Het organiseren van zorgpicknickdagen is ook een mogelijkheid: een picknickmand gevuld met producten van de zorggasten. De opbrengst van de verkoop van de producten kan dan geïnvesteerd worden in de zorgboerderij om de kwaliteit te verbeteren en te garanderen dat het project ook duurzaam is en op zichzelf kan blijven bestaan. Via vzw Groene Zorg, Rurant en het Innovatiesteunpunt hopen we dat ons verhaal een pilootproject kan zijn dat ook andere bedrijven en ondernemers inspireert om op zoek te gaan naar samenwerkingen en alternatieve manieren om hun producten te vermarkten.

Nieuwe samenwerkingen

In het begin zullen we binnen dit project samenwerken met een groep zorggasten die op dit moment al op de zorgboerderij komen (PVT Schorshagen en Emmaüs vzw). Indien dit goed loopt en de mogelijkheid ontstaat om een verantwoordelijke aan te werven die de activiteiten kan begeleiden, hopen we een ruimer doelpubliek aan te spreken… Naar de toekomst toe hopen we de groep uit te bereiden en nieuwe samenwerkingen op gang te brengen met nieuwe doelgroepen. Met dit project wordt het maatschappelijk belang van onze zorgboerderij benadrukt én stimuleren we de verkoop van lokale producten.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.