Skip to main content

Bij Gebroeders Vercammen zetten we niet alleen in op Korte Ketenverkoop, maar ook op het verbreden van onze diensten. Dat wil zeggen dat we ons bedrijf op zoveel mogelijk verschillende manieren proberen te benutten: niet alleen voor tuinbouw en verkoop, maar ook voor beleving en zorg. Maar we zijn niet het enige bedrijf dat hiermee bezig is. Hieronder vind je enkele bedrijven die zich ook richten op de verbreding van hun diensten.

Toerisme: De driehoekshoeve te Kasterlee

De Driehoekshoeve ligt in de prachtige Groene parel van de Kempen in Kasterlee.

Even helemaal weg van de alledaagse drukte, samen met familie, vrienden of collega’s gezellig samen genieten in de Kempen. Dat kan bij de Driehoekshoeve! De hoeve van de familie Braeckmans is omgebouwd tot een ruime luxe vakantiehoeve voor 32 personen, met 8 slaapkamers en 8 badkamers. De Driehoekshoeve ligt in Kasterlee. Midden in de prachtige fiets- en wandelomgeving van de Kempen. In de omgeving zijn uitgestrekte weides begraasd door koeien of paarden. Ideaal voor gezinnen met kinderen of groepen die willen genieten van de rust. Jullie kunnen genieten van alle privacy, het verblijf wordt in zijn geheel verhuurd aan één groep.

www.driehoekhoeve.be

Kinderanimatie en educatie: Het Struisvogelnest te Lier

’t Struisvogelnest is een kijk-, doe-, zorg-, knuffel- en kinderboerderij waarbij Ludo Gielis en Lieve Van Dessel en hun kinderen Ellen, Ben en Marijke iedereen graag met open armen ontvangen. Op het domein van 10 hectare dat voor eenieder vrij toegankelijk is, komen kinderen en volwassenen ogen tekort. De boerderij is gelegen net buiten het centrum van Lier, de poort der Vlaamse Kempen. De struisvogels steken nieuwsgierig hun kop uit als bezoekers de boerderij opwandelen. In de speeltuin kunnen kinderen zich uitleven terwijl ouders van op het terras toekijkend genieten. Een wandelpad brengt ons van dier tot dier: koeien, paarden, boerenpaarden, ganzen, zwanen, hertjes, ezels, schapen, geiten, … .Tussen de beesten zitten er ook enkele exotische exemplaren zoals alpaca’s. Bij de brave dieren, zoals de konijnen, cavia’s, schapen en geiten, staan de poortjes open en mogen de kinderen tussen de beestjes lopen en ze aaien.(onder begeleiding van volwassene) 

‘t Struisvogelnest is ook de gedroomde locatie voor scholen en groepen waarvoor reservatie gewenst is. Hun uitgangsprincipe is: de kinderen al doende iets leren. Dat kan gaan van rondleidingen op de boerderij, tot workshops brood bakken, koekjes bakken, soep maken of speurtocht doen.

http://www.tstruisvogelnest.be/

Korte keten: De zwalmbeekhoeve te Munkzwalm

Het varkensbedrijf is op en top duurzaam door eigen kweek, eigen kweekvoer en een hoge gezondheidsgraad. Het vlees is dus eerlijk en recht van bij de boer! Daarnaast kweken Mieke en Luc ook het Vlaamse Ardennenvarken. In samenwerking met Els Desmet kan je bij de Zwalmbeekhoeve ook terecht voor lekker vlees en tal van bereide vleesgerechten. Denk maar aan stoofvlees, vlees voor op de barbecue, balletjes, … en zoveel meer.

https://www.facebook.com/Zwalmbeekhoeve/

Korte keten en beleving: Gebroeders Vercammen

De grootouders teelden en vermarkten reeds zelf vollegrondgroenten in de jaren 70, toen een echte primeur voor de streek. Al de groenten werden lokaal verkocht op de markt in Geel en Heist-op-den-Berg. Vanaf toen groeide ons bedrijf uit tot een volwaardig familiaal tuinbouwbedrijf, dat zich toelegt op de korte ketenverkoop. Daarnaast specialiseerden ze zich in de selectieve aankoop van kwaliteitsfruit.  Als derde generatie zetten zij het bedrijf verder door op lokale markten steeds kwalitatieve, verse groenten en fruit aan te bieden of leveren we rechtstreeks aan de consument, bedrijven en horeca via een hoevewinkel of online shop!

Aan het tuinbouwbedrijf is ook een zorgboerderij waarin de paarden en runderen onmisbaar zijn en een hoevewinkel verbonden, beiden gelegen te Lier. De teelt van de meest kwalitatieve groenten voltrekt zich dagelijks volgens het ritme van de seizoenen. We bieden u dus het beste van het veld via ondermeer een duurzaam gebruik van mest- en sproeistoffen (via geïntegreerde teelt) en duurzaam watergebruik (hergebruiken van regenwater via wateropvang). Tenslotte is er ook nog een maisdoolhof, boerderijkampen, en vinden er sporadisch ook andere evenementen plaats.

www.gebroedersvercammen.be