Skip to main content

Ondertussen is alles wat terug normaal op de boerderij. Alhoewel normaal? De markten komen heel traag op gang, ook de horeca probeert om hun activiteiten opnieuw opgestart te krijgen en ondertussen komen onze zorggasten of hulpboeren opnieuw naar de boerderij!

Uitkijken naar de zomer

De zomer staat voor de deur, het schooljaar loopt op zijn laatste benen, dus dat betekent ook tijd voor extra beleving, weliswaar rekening houdend met allerlei Corona voorschriften, en afscheid nemen van onze stagiairs…  Juli en Augustus zijn traditioneel drukke maanden op het veld.  Het gras moet gehooid worden, de oogst van onze groenten draait op volle toeren en we werken hard aan de voorbereiding voor het maisdoolhof en de zomerkampen.

Boerderijkampen

Onze zomerkampen kennen dit jaar een ongeëvenaard succes. Het gevolg van blijf in uw kot ? In ieder geval zijn we blij dat we 4 weken kunnen vullen met allerlei activiteiten voor groot en klein. Op die manier proberen we de kinderen zowel educatief iets bij te leren over het reilen en zeilen op de boerderij en een fijne tijd te laten beleven. De kinderen gaan mee de dieren verzorgen en eten geven. We knutselen in boerderij thema, we  doen een kookatelier en we ravotten natuurlijk ook buiten! Daarnaast leren we over de groei en oogst van verschillende planten en laten we zien hoe alles groeit op de boerderij. Ook d e kinderen zien we meestal groeien. We willen hen laten kennismaken met al het moois wat de natuur ons te bieden heeft!

Heel wat te beleven

Daarnaast is juni ook het moment om onze maisdoolhof te maken.  Opening wordt verwacht op 15 augustus! Voor 2 maanden kunnen mensen dan komen dwalen tussen de mais om ook op die manier weer anders in contact te komen met de land – en tuinbouw. Mensen appreciëren dit. Het doolhof wordt dit jaar zo’n 3 ha groot. Samen met de hogeschool Geel hebben we ook een project lopen hoe we dit doolhof ook kunnen optimaliseren. Nu komt er immers veel manueel werk aan te pas en we hopen dit in te toekomst meer kunnen te automatiseren. Daarom zijn stagiairs zo belangrijk! Ook dit schooljaar hadden we weer een 9 tal stagiairs lopen. 4 daarvan op het landbouwbedrijf. Zij staken letterlijk de handen in de grond. De anderen hebben een heel traject en suggesties rond onze zorgboerderij aangereikt. Zeer waardevol en interessant, want door regelmatig stagiairs op ons bedrijf te hebben, blijven we ook fris en jong van geest! We zijn dan ook benieuwd wat komend schooljaar te bieden heeft!