Skip to main content

Enkele jaren geleden kwam Amylia ons bedrijf bezoeken. Ze kocht heerlijke pompoenen en maakte er een Halloween-getinte pompoensoep van. Het recept blijft ook nu nog een garantie voor succes én een leuke activiteit om te doen met de kinderen. We delen het hieronder graag! 

Een simpele pompoensoep met komijn, klassiek maar met een kleine twist. We serveren dit soepje met botten, klaargemaakt met bladerdeeg. Een simpele griezelige Halloween-touch!

Soep

  • Snij de pompoen in blokjes
  • Schil de wortelen en snij ze in blokjes
  • Snipper de ui
  • Zet je pot op het vuur met wat olijfolie en fruit daarin de ui glazig
  • Voeg nu de groenten toe en laat ze enkele minuten stoven met de ui
  • Kruid met peper, zout en komijn
  • Overgiet de groenten met de kippenbouillon
  • Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn
  • Pureer de soep en kruid ze eventueel bij

Tip: Is de soep de dik naar jou smaak? Voeg dan nog een klein beetje extra bouillon toe en mix nog even door.

Benodigdheden

500 g pompoen
1 ui
2 wortelen
1,5 l kippenbouillon
Peper & zout
Ongeveer 1 tl komijn
Olijfolie

Botten

  • Verwarm de oven voor tot 180°C
  • Rol het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier
  • Snij het deeg in gelijke repen van ongeveer anderhalve centimeter breed
  • Snij het uiteinde van de reepjes ongeveer een cm in
  • Plooi de randen om en druk ze aan op de reep (zie foto)
  • Leg de bladerdeeg botten op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Scheid het ei en doe de dooier in een schaaltje samen met een zeer klein scheutje lauw water
  • Klop het eigeel grondig los
  • Strijk de bladerdeeg botten in met een laagje losgeklopt eigeel
  • Bestrooi met grof zout
  • Schuif ze in de oven van 180°C en bak ze goudbruin in zo’n 25 minuten

Recept en tekst: Cookameal.

Benodigdheden

1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
1 ei
Grof zout